Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии

Допълнителни материали за сваляне

  • Търсене в статиите:
 
Преди 200 години френски мисионер донесъл в родината си от Япония изящно цвете. То бързо спечелило обичта на хората и украсило градините им. Поради изключително оригиналната форма на цветовете му, които приличат на разполовено от стрела сърце, французите го нарекли Сърцето на Жанет. Така го наричат и днес.
 
Една от дъщерите на Атлас била преследвана от Аполон. Тя не отвръщала на любовта му и помолила всемогъщия Зевс за закрила.
 
Лападът - вкусен и полезен!\r\nВкусният зеленчук, който се свързва най-вече с пролетта, защото тогава прелива от полезни вещества, е познат на хората още от дълбока древност. Използван е заради свойството му да облекчава жаждата по време на дълги походи, а заедно със спанака и копривата заема челно място в редицата на най-полезните зеленчуци.
 
За да имаме по празниците, а и след това пресни тикви, трябва да ги съхранявате правилно при подходящи условия. При по-висока температура те бързо омекват и се скапват, а при по-ниска могат да замръзнат и развалят.
 
За да имаме по празниците, а и след това пресни тикви, трябва да ги съхранявате правилно при подходящи условия. При по-висока температура те бързо омекват и се скапват, а при по-ниска могат да замръзнат и развалят.
 
Нарът се отъждествява с женското начало и с плодовитостта. Цветовете на растението се възприемат като символ на любовта, а плодът на непорочното зачатие. С него са свързани митичните ритуали в култа към древногръцката богиня на плодородието.
 
Според повечето източници минималната температура за добър вегетативен растеж е 12°С, а за генеративен (залагане на китки, цъфтеж) не е по-ниска от 15°С \r\n • Съкращаването на съцветието се прилага за да се получат по-едри и изравнени плодове.
 
Шведски учени са установили, че гени на доматите могат да се превърнат в средство за борба с онкологичните заболявания, като разрушават раковите клетки.
 
Родината на доматите е Южна Америка. Първите диви форми са намерени по бреговете и в горите на Мексико, Перу, Колумбия. В Европа те са пренесени в средата на XVI век (1527-1557) - първоначално в Испания и Италия, по-късно в Холандия, Англия,Франция и други страни с топъл климат.
 
Освен, че е приятна напитка, доматеният сок укрепва костната система и може да бъде полезно средство за предпазване от заболявания като остеопороза, съобщава британският вестник „Дейли мейл“.
 
 
 
 1