Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Абсорбент Тераует

Абсорбент Тераует

 
  Подобрител за почва намалява поливането и употребата на торове и добавки, увеличава аерирането и дренирането.

ОБЩА УПОТРЕБА НА "TERAWET"
  
    При засаждане в полета и лехи се внася в редовете в количества до 1 до 1.5 кг. на декар според вида почва.
    При пресаждане на растения се употребява като паста за обмазване на кореновата система в състав: 5г. в 1л. хладка вода.
    При транспортиране на дървета, храсти и др. растения корените се потапят в пастата и се увиват в зебло, напръскано с вода.
    При създаване на трайни насаждения се внасят в ямката за засаждане 10 г при овошки; 5 г при лозя, малини, арония, касис и т.н. и 1.5 кг на декар при етерично маслени и технически култури (роза, лавандула, билки, тютюн)
    При масови култури се прилагат количества 1,5-3,5 кг/дка според почвата и културата.
    При саксийни растения на дълбочина 5-10 см. (според диаметъра на саксията) се правят няколко дупки с диаметър 0,5 см. в почвата и се сипва 1/8 ч.л. от препарата във всяка от тях, след което се полива.
    За повишаване кълняемостта на семената при директна сеитба TERAWET се смесва със семето и тогава се сее.
    За равномерно разпределяне в почвата TERAWET се смесва с торовете и се внася с тороразпръсквачка

ПРЕДИМСТВА - намалява с над 50% необходимостта от поливане; спестява над 30% от използваните торове; увеличава добивите; след еднократно внасяне в почвата остава ефективен 7-10години; осигурява бърза абсорбция дори и при краткотрайни валежи; може да бъде прилаган заедно с торове и други водоразтворими добавки; подобрява аерирането и дренажа.

Мотивацията - за прилагане на суперабсорбента ТЕРАУЕТ се базира на няколко фактора:

    положителен ефект върху растежа и добивите, които се увеличават средно с 30%, задържа водата и разтворените в нея хранителни вещества, като редуцира напоителните норми до 50%
    задържа в себе си до 30% от всички водоразтворими торове, които впоследствие отдава на растенията
    осигурява бърза абсорбция, дори при краткотрайно природно или изкуствено дъждуване
    подобрява структурата на почвата, като осигурява постоянно аериране и дрениране в коренообитаемия слой
    има дълготрайно действие от 7 до 10 години при еднократно влагане в почвата.
    На външен вид суперабсорбентите ТЕРАУЕТ представляват бели гранули, химически абсолютно неутрални- с pH 6,0-6,8 и плътност 540+/- 40 g/m3. Механизмът на действие се основава на абсорбиране на водата и набъбване на изключително здравата молекула стотици пъти. Така "опакованата" вода не се оттича, нито изпарява, а остава на разположение на кореновата система. Последващото свиване при изчерпване на водния запас предизвиква аериране и дрениране на почвата, като не й позволява да се сбива и напуква. Така тази "супергъба" действа в продължение на 7-10 години, като след разпада си оставя само полезни калиеви минерални добавки

Употреба: ТЕРАУЕТ се внася в почвата, намалява поливането и ускорява растежа. При пресаждане и транспортиране се използува във вид на паста за потапяне на корените. Използува се за аериране на сбити, тежки и влажни почви. Намалява ерозията и участвува в рекултивацията на почвите.
Механизъм на действие: Кристалите ТЕРАУЕТ абсорбират и задържат до 400 пъти (1 кг абсорбира 400 л вода) масата си при оводняване в рамките на кореновата система, като отдават при нужда влага на растението. Вложен веднъж в почвата ТЕРАУЕТ действа в продължение на 7-10 години като супергъба, аерира и дренира почвата.
Свойства: ТЕРАУЕТ задържа абсорбираните флуиди. Ефикасно осигурява на растението необходимата му влага. Продуктът е напълно безопасен и нетоксичен. Задържа всички водоразтворими почвени добавки и предотвратява отмиването им без да се свързва с тях. Достига пълна /100%/ абсорбция за около час.
Ефективност: ТЕРАУЕТ намалява с 50% необходимостта от поливане и спестява повече от 30% от необходимите добавки /торове и др./. Увеличава добивите, предизвиква по-бързо узряване на реколтата. Осигурява бърза абсорбция дори при краткотрайни валежи, като позволява отглеждане на растения в бедни почви и при сух и горещ климат. Подобрява почвените показатели, контролира оттичането, предотвратява ерозията и рекултивира терените. Реализира значителна икономия на средства.


за повече подробности:  http://www.terawet.eu
 
За поръчка
  • 40 г - 3.5 лв
  • 100 г - 7.5 лв
  • 500 г - 27.5 лв
  • 1 кг - 42.9 лв
  • бр.
 1