Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Акари

Акари

 
Винаги има опасност от нападение на акари.

Акарите представляват дребни, паякообразни животни, с дължина на тялото не повече от 0,6 мм. Те се намножават особено много в години с топло и сухо лято. Развиват няколко генерации, в резултат, на което върху растенията се натрупват голямо количестно от тях. Акарите се заселват и хранят по листата, плодовете и младите клонки, като смучат сок и част от хлорофилните зърна, от което следва обща отслабване на нападнатите растения. Мястото на повредата постепенно избледнява, повишава се изпарението на водата и започва листопад. Плодовете на нападнатите дървета остават дребни и с ниска захарност. Най-разпростарнени са червеният, кафявият и жълт акар. Други видове акари са глоговият, крушовият акар също и плодова плоскотелна.

За летните пръскания срещу акари може да се използват: Би 58 – 10 мл, Ортус СК - 5 мл , Нисоран 5 ЕК – 5 мл на 10 л вода, Санмайт 20 ВП - 7,5 г. на 10 л вода. Трябва винаги да съобразяваме с карантинните срокове на препаратите особено, когато плодовете започват да зреят.

 
За поръчка
  • статия - 0 лв
  • бр.
 1