Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Араукария, Стайна ела Araucaria heterophylla (саксия)

Араукария, Стайна ела Araucaria heterophylla (саксия)

 
Араукарията е единственият представител на иглолистните видове, който се отглеждат като стайни растения.   Араукарията е вечнозелено дръвче. Отклеждането е изкючително лесно. Растенията достигат до 2 м височина.

Обича светло до полусветло, хладно и влажно място. То е единак и има нужда от много пространство. През лятото го изнесете на открито и светло място. Важно е равномерно да се полива с мека и темперирана вода. Преди всяко ново поливане гоният слой пръст трябва да бъде леко засъхнал. Обича високата влажност на въздуха. При парно отопление в помещението трябва да увеличите поливането, за да компенсирате вредата от сухия въздух. Тори се от март до август веднъж на 2 седмици. Особено подходяща е тор от азалеи или рододендрон. 

Минимална температура  10°С максимална 25 °С

Още в древността  лекарите са съветвали  страдащите от астма да отглеждат в дома си Араукари. Освен това тя подобрява химическият състав на въздуха.

Растенията са засадени в 10-12 см саксии 
Надземната част е с височина 25 + см.
Производител: Холандия


Ако Ви харесва, споделете с приятели!
 
За поръчка
  • 1 бр. саксия - 14.2 лв
  • бр.
 1