Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
 • В кой раздел бихте искали да се увеличи асортимента?
   
 • семена за зеленчуци, билки, подправки
   
 • семена за цветя
   
 • разсади за цветя, декоративни дървета храсти
   
 • луковици и коренища
   
 • продукти за растителна защита
   
 • друг
   
 • Защо гласувахте така:
   
 •  
Резултати
 
 

Начало - Биохумус OrganicFarm (лумбрикомпост)

Биохумус OrganicFarm (лумбрикомпост)

 
Биохумусът (лумбрикомпост) е естествен тор, получен чрез преработка на органични вещества от червен калифорнийски червей (Lumbricus rubellus). Биохумусът съдържа всички елементи, необходими за храненето на растенията, както и вещества, които стимулират развитието им. Биохумусът подобрява плодородието на почвата, той включва девет химически елемента в една добре балансирана и лесно смилаема растителна форма, а и намалява киселинността на почвата. Увеличава добивите при земеделските култури и спомага за получаването на екологично чиста продукция. 
 
Начин на употреба
 При отглеждане на цветя
При засаждането на цветя в саксии се използва смес от биохумус и градинска почва, в съотношение 1:2. При наличие на торф, сместа може да бъде от биохумус, почва и торф в съотношение 1:1:1.
 
При подхранване на саксийни растения
Отнема се част от горния слой на почвата, и се добавя биохумус 3-4 с.л. на средно голяма саксия. След това почвата се връща обратно отгоре и се полива обилно с вода. Това се повтаря на всеки 2-3 месеца.
 
За листно подхранване и поливане
Използва се воден разтвор от биохумус. Той се получава като 200-300 мл от биохумуса се смесват с 1 литър вода, и сместа се оставя да престои 36-48 часа. След това водата се прецежда и се използва за поливане, или за пулверизиране  листата на растенията.
 
При отглеждане на цветя в градина
Рано на пролет се тори с биохумус в доза 200-300 мл на кв м, след което се прекопава.
 
При засаждане на открито
В гнездото или лехата се слагат по 50-100 мл на растение, покрива се с почва и се оросява. При нужда се подхранва допълнително с 50-100 мл на растение.
 
При отглеждане на разсад
Приготвя се разтвор на биохумус с вода в съотношение 1:1 обемно. Разтворът се оставя да отлежи 48 часа, като периодично се разбърква, и след като се утаи се прецежда. Семената и луковиците за садене се накисват в извлека за 4 часа. След това се оставят да изсъхнат, и се садят след 48 часа.
 
При отглеждане на зеленчуци на открито се внася около растението в норма:
- За домати – 100 мл на растение
- За чушки – 50 мл на растение
- За краставици – 200 мл на растение

При овощни дръвчета, лозя, храсти и рози:
- 1.5-2л. биохумус на корен, а за лозова пръчка 300-400 мл на брой.
- За подхранване на плодни дръвчет: поръсва се около стеблото от 1 до 3 л в зависимост от големината и възрастта на дървото.
- За храсти и рози: 0.5л до 1.5л. биохумус около стеблата, след което се прекопава.

При тревни площи:
- При подхранване се поръсва 100-150 мл на кв.м. след което се полива обилно.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1