Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Дозиране на пестицидите за растителна защита!

Дозиране на пестицидите за растителна защита!

 
Често се случва градинарите, които използват препарати за растителна защита да се оплакват ,че даден препарат не е подействал и не са се справил с дадената болест или вредител, затова е  важно е да се знае как правилно да се използват пестицидите. Рискът не е свързан само с получаване и опазване на продукцията, но могат да се случат непоправими неща с хора, птици и не на последно място да се нанесат огромни щети на околната среда.

Дозирането на препаратите и приготвянето на работния разтвор е едно от най-важните условия за правилното действие на пестицидите.

Препоръките на фирмите производителки на препарати са в проценти или в грамове и милилитри за определена площ (декар). Това обърква някои стопани и те желаят да се напише колко супени, или чаени лъжици, или пък кибритени кутийки (за праховидните) да се поставят в една пръскачка, но това не е много точен метод, защото лъжичките, кибритените кутийки, разните други подобни мерилки и пръскачките са твърде различни и побират различно количество препарат и разтвор, затова за улеснение  решихме да предоставим таблица, по която сами градинарите може да си приготвят работните разтвори с пестициди за пръскане на зеленчукови растения и овошки.

Препоръчителния работен разтвор може да се намери на етикета на препарата. На теория препаратите трябва да се изпръскват с 100 литра вода на декар, но на практика това е трудно достижимо. Хербицидите за запечатка могат да се пръскат с 20 до 40 литра вода на декар, вегетационните хербициди с 40 до 60 литра вода на декар а фунгициди и инсектициди се препоръчва от 60 до 100 литра вода на декар.

Изчисли


 
За поръчка
  • статия - 0 лв
  • бр.
 1