Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Домати Злоти Озароввски (Zloty Ozarowski)

Домати Злоти Озароввски (Zloty Ozarowski)

 
Средно ранен индетерминантен сорт, подходящ за отглеждане на открито и в пластмасови тунели. Плодовете са жълти на цвят, средно големи достигащи тегло до 0.100 кг, кръгли твърди. 

Сеитба на семената през март или началото на април. На постоянно място се засаждат по следната схема: разстояние 60-70 х 50-60 см. По високи добиви се получават при отглеждане на плодородна и хумусна почва.

В жълтите зеленчуци обикновено се съдържат множество каротеноиди - комплексна група от съединения. В голямата си част те се съставляват от бета-каротин, ликопен, лутеин и зеаксантин. Останалото са самостоятелни каротеноиди, които имат редица ползи за тялото ни. Те активно го защитават от свободните радикали и атеросклерозата, подобряват състоянието на кожата, косата и ноктите, защитават очите и засилват издръжливостта.
Освен каротеноиди, в състава им се откриват още витамин С, калий и биофлавоноиди. Те са важни за доброто здраве на сърцето, храносмилателната и имунната система. Едно от малко известите им свойства е, че способстват образуването на колаген.
Друго положително свойство на жълтите зеленчуци, е това, че те имат способността да защитават организма срещу вредните UV лъчи. Доказано е, че кожата на хора, чиято диета е богата на каротеноиди, се състарява по-бавно.
Приеманите от жълтите зеленчуци субстанции лесно се превръщат от организма ни във витамин А. Той засилва имунната система и се отразява благоприятно на състоянието на кожата.
 
За поръчка
  • 0.5 г - 1.7 лв
  • бр.
артикулен номер Л462018
 1