Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Калиев метабисулфит

Калиев метабисулфит

 
За сулфитиране на гроздова каша, грозодва мъст или вино

Описание на продукта
Калиевият метабисулфит представлява бяло кристално вещество с лека, но същевременно остра миризма на серен диоксид - SO2 Използва се за сулфитиране на гроздова каша, мъст или вино. Той е лесноразтворим в топла вода и по-трудно в гроздова мъст. Теоретично той съдържа 57,66% серен диоксид, но за улеснение практически се приема че съдържа 50% серен диоксид от масата си.
Това е причината поради която при определяне на желаната доза серен диоксид се взема два пъти по-голямо количество калиев метабисулфит.
Пример: На ферментация подлежат 100 кг гроздова каша, която желаем да сулфитираме с доза 60 мг./кг SO2
МСерен диоксид = 60.100/1000 = 6 гр.
Известно е, че 1 гр. КМБС освобождава около 0,5 гр. SO2 .т.е. за да дозираме 6 гр. SO2 е необходимо да добавим 2.6 = 12 гр. KМБС

Забележка: Примерът е даден за 100 кг ронкана гроздова каша т.е. без чепки. Средното процентно участие на чепките в масата на гроздето е около 3% като точната стойност зависи от конкретния сорт грозде.
Начин на употреба
Предварително изчисленото и отмерено количество калиев метабисулфит се разтваря в малко топла вода. Може да се добави малко гроздова мъст, след което сместа се разбърква и се добавя в съда за ферментация или съхранение на виното.

Съхранение
Съхранявайте калиевия метабисулфит в затворени опаковки, в сухи и проветриви помещения при стайна температура. Пазете от деца.
 
За поръчка
  • 500 гр. - 7.3 лв
  • бр.
 1