Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Калциево-Натриев бентонит Microcol CL-G

Калциево-Натриев бентонит Microcol CL-G

 
Бентонит подходящ за червено вино и мъст

Описание на продукта
Калциево-Натриев бентонит, представляващ флокулиращ агент, използван при третирането на гроздовата мъст и вината с цел тяхното избистряне. Калциево-Натриевият бентонит се препоръчва за избистряване на гроздовата мъст, получена от червени сортове грозде, както и на червено вино. Препоръчваните дози варират, в зависимост от състоянието на реколтата и агробиологичните характеристики на сорта.
Препоръчителни дози за употреба
От 30 до 100 гр./100 литра
Определянето на точната доза може да се извърши след лабораторен тест.

Начин на употреба
Препоръчва се приготвянето на 5% воден разтвор – например 50 гр. бентонит в 1 литър вода със стайна температура. С оглед получаването на хомогенни смеси се препоръчва бентонитът да се слага във водата малко по малко при енергично и продължително размесване. Внимава се да не се образуват топчета. За тази цел са подходящи електрически бъркалки.
Изчаква се стриктно 24 часа, време необходимо за набъбване на бентонита.
След набъбването се прави ново разбъркване на разтвора от бентонит в продължение на няколко секунди, преди да се използва. Ако полученият разтвор не е достатъчно вискозен, се променя пропорцията на бентонит във водата.

Съхранение
Да се съхранява в сухи помещения.



 
За поръчка
  • 100 - 1.8 лв
  • бр.
 1