Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Кафе Арабика

Кафе Арабика

 
Семената за Кафе Арабика (Coffee Arabica) са лесни за отглеждане и могат да бъдат използвани като декоративно растение в интериора, в зимни градини, офиси, бизнес сгради, банки, заседателни зали в хотели, административни центрове и други. През лятото можете да откриете кафето да расте в саксии аранжирани в открити заведения, дори по морските райони, редом до екзотични палми. Този сорт е вечнозелено субтропично дърво, достигащо височина от около 1 - 2 метра.

За да отгледате декоративното кафе от семена, е важно да знаете, че за да покълне семето ще са необходими около 2 – 3 месеца. Повечето агрономи съветват да се накисват семената от кафето в период от едно денонощие преди да се засеят. Семената от кафе се поставят с плоската си страна надолу на около 1,5 – 2 см дълбочина. Важно е да поливате семената ежедневно (или при нужда) като идеята е да не ги оставяте да подгизват, за да не изгният или съответно да не ги засушите и те да загинат. Почвата трябва да бъде винаги влажна, но да остане добре отцедена.

Семената на кафето покълват по-бавно в сравнение със ситните семена на някои билки например. Ако сте приготвяли разсад от кафе, след като той е готов е най-добре да го разсадите в почви, които имат по-ниско pH. Можете да наторявате декоративното екзотично цвете с торове, които са подходящи за орхидеи.
 
За поръчка
  • 3 г - 3 лв
  • бр.
семена артикулен номер 1368
 1