Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лоза Брестовица - бял десертен сорт грозде

Лоза Брестовица - бял десертен сорт грозде

 
Сертифициран лозов посадъчен материал (облагородени вкоренени лози)
Гроздовете са средно големи, конични, често крилати с едно крило, полусвити до рехави. Средната маса на грозда е 317 г. Зърната на този сорт грозде са много едри, с продълговатоцилиндрична форма и към върха заоблени. Кожицата е дебела, еластична, жълто-зелена до кехлибареножълта, с дебел слой восъчен налеп. Консистенцията е месеста, сочна. Вкусът е приятен и хармоничен, с лек мискетов аромат.

Брестовица е едроплоден, ранозреещ десертен сорт грозде. Гроздето му узрява през втората половина на август. Той е силно растящ, с добра родовитост и висока добивност. Склонен е към изресяване и милерандаж. Особено чувствителен е към оидиум. Лозите са слабо устойчиви на ниски зимни температури. Гроздето е сравнително устойчиво на напукване и сиво гниене. За Брестовица са подходящи по-богати и дълбоки, леки по механичен състав почви при поливни условия. При него са установени голям брой вариации, което налага провеждането на клонова селекция.

Гроздето има добра транспортабилност и съхраняемост. Сортът Брестовица има ценни стопански качества и е включен в Националната сортова листа като основен за производство на десертно грозде.

Тегло на грозда: 320 г
Тегло на зърното: 7.6 г
Време на зреене: 15.08-31.08
Добив от 1 дка: 1800-2000 кг

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1