Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лоза Евмолпия (Тракийски Мавруд) - червен винен сорт грозде

Лоза Евмолпия (Тракийски Мавруд) - червен винен сорт грозде

 
Сертифициран лозов посадъчен материал (облагородени вкоренени лози)
Родовитостта на лозите от този сорт е висока. От декар се получават 1500 кг. - 2000 кг. грозде. По време на гроздобера съдържанието на захари в мъста е до 24%, а на титруемите киселини - 7,2г./1.

Сортът Евмолпия /Тракийски Мавруд/ се отличава с най-ценни биологични, технологични и стопански качества. Има висока енергия на захаронатрупване и гроздето му узрява в началото на месец Септември. Вината от този сорт са от много висока класа и се отличават с хармоничен състав и висока дегустационна оценка. Същите съзряват бързо и са годни за консумация още в годината на гроздобера. По хармоничност и букет наподобяват тригодишни отлежали червени вина. През 1993 г. виното от сорт Евмолпия Тракийски Мавруд/ получи първа награда от червените вина на Международния конгрес по лозарство "Сортове на бъдещето" в САЩ. На Международните изложения по лозарство и винарство в Пловдив "Винария 1998 г." и "Винария 1999 г." бе отличено с висока оценка - "вино на годината". Сортът Евмолпия е патентован още в Австралия и САЩ.

Тегло на грозда: 300-350 г
Тегло на зърното: 1.4 г
Време на зреене: 1.09-10.09
Добив от 1 дка: 1500-2000 кг

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1