Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лоза Мискет кайлъшки - бял винен сорт - комплексно устойчив

Лоза Мискет кайлъшки - бял винен сорт - комплексно устойчив

 
Получен е чрез кръстосването на сортовете Мискет хамбургски и Вилар блан от Й. Иванов и В. Вълчев. Утвърден е през 1976 г.

Разпространен е основно в Северен лозаро-винарски район.

Лист - средно голям до голям, петделен, средно нарязан, гол. Горните врязове са средно дълбоки, отворени. Долните врязове са плитки (едва забележими), отворени. Опашният вряз е отворен, сводест, тесен, с остро дъно.

Грозд - средно голям (15.3/9.4 cm), цилиндрично-коничен, често разклонен, рехав, с тегло от 200 до 220 g.

Зърно - средно едро (14.7/13.4 mm), овално, с тегло от 2.0 до 2.4 g. Кожица - дебела, еластична, жълтозелена до златистожълта. Консистенция - сочна. Вкус - хармоничен, приятно мискетов.

Агробиологична характеристика
Къснозреещ бял винен сорт. Гроздето узрява през първата половина на октомври. Лозите са с умерен до силен растеж, добра родовитост и добив. Не е склонен към изресяване и милерандаж. Практически е устойчив на мана и сиво гниене и е с много добра устойчивост на ниски зимни температури. Лозите могат да се отглеждат на различни стъблени формировки, като при резитбата се оставят къси плодни звена - чепове и стрелки. Сорт Мискет кайлъшки се развива и плододава добре, присаден върху всички подложки разпространени в страната.

Технологична характеристика
Сорт Мискет кайлъшки е типичен винен сорт. При нормално натоварване и добро отглеждане гроздето натрупва 19-22 % захари и титруема киселинност 7-9 g/dm3. Гроздето е подходящо за производство на бели естествено пенливи вина и на оригинални десертни вина.


 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1