Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лоза Сандански мискет - бял винен сорт

Лоза Сандански мискет - бял винен сорт

 
Мискет сандански се характеризира с ценни стопански и технологични показатели и може да се отглежда и в други топли райони на страната за получаване на качествени бели мискетови сухи и десертни вина.

Лозите се отличават със силен растеж. Технологичната зрелост на гроздето настъпва през второто десетдневие на септември. Гроздът на мискет сандански е средно голям, цилиндричноконичен. Зърното е средно едро, овално. Кожицата е дебела, жълто-зелена, с характерни точици. Консистенцията е сочна, със силен мискетов аромат. Гроздето е висококачествено с 25.9% захарност, със сравнително висока киселинност (7.3 г/л), което е от голямо значение за приготвянето на висококачествени десертни и десертно-сладки мискетови вина, отличаващи се с пълнота и пивкост.

Виното е с нежен, искрящ бледозлатист цвят. Концентриран и интензивен цветисто-плодов аромат, с подчертани нотки на цитрусови и тропически плодове. Долавят се още аромати на роза, ванилия, сладка папрат. Комплексно вино, с пълно тяло, с мек, заоблен и мазноват вкус. Във финал се открояват сочност и свежест. Елегантно и хармонично.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1