Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Ягода Корона (саксийна) (Fragaria Korona)

Ягода Корона (саксийна) (Fragaria Korona)

 
Холандски ранен сорт, устойчив на болестите Verticillium и Botrytis. Плодовете са едри, яркочервени с превъзходен вкус и аромат. Плодовете са подходящи за прясна консумация, замразяване и консервиране. Имат дълъг период на плододаване.

Сорта може да се отглежда и в саксии. Подходящ сорт за целогодишно отглеждане.

Да похапнем ягоди от саксия  

Ако живеете в апартамент може да си отгледате ягоди в контейнер на балкона, а ако сте в къща: на покрива, около пътеката или стълбите. Ако мястото Ви е ограничено, ги засейте във висяща саксия или на етажи - така ще се възползвате максимално от вертикалното пространство, защото ягодите ще се разпрострат встрани.

Идеалното място за отглеждане на ягоди е на слънце, въпреки че можете да добиете реколта и само с половин ден на слънце.

Независимо дали сте избрали глина, пластмаса, дърво или нещо друго като материал, осигурете дълбочина на почвата от поне 30 см. за да се развие добре кореновата система на растението. От широчината на контейнера зависи колко растения ще се съберат – правилото е да оставяте около 15-25 см. между растенията.

Почва
Ягодите обичат дълбока, глинеста почва, с добър дренаж. Това означава, че в нея трябва да има много органична материя (като тор, дървесина или торф) както и малко пясък или малки камъчета. Не забравяйте да разпробиете дъното на контейнера.

За оптимална продукция поддържайте растенията добре полети. Растенията дават плод  2-3 години, без да има нужда от разсаждане.

Ягодите са богати на хранителни вещества. Заемат второ място по антиоксиданти след сините боровинки. 

*Снимката е илюстративна и показва как ще изглежда растението след положените грижи!

Живи растения насадени в контейнери (саксии) могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1