Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - теменужка горска Смес

теменужка горска Смес

 
Миризливата горска теменуга е многогодишно невзискателно растение. Образува значително големи туфи, които за една година могат да достигнат диаметър 20-50 см. Стъблата са пълзящи, а листата имат сърцевидна до бъбрековидна форма. Цветовете са разположени поединично в пазвите на листата на значително дълги дръжки - над 15 см. Цветовете имат силен и приятен аромат. Виолетката цъфти от края на септември до началото на април, като преустановява цъфтежа си през студените зимни месеци, за да го поднови напролет. 

Семената се сеят през есента в открити лехи или студени парници. Засажда се на разстояние 30-50 см. Предпочитат сенчестите места. Добре се развива и цъфти под дървета и храсти на достатъчно богати и влажни почви.

Горската теменуга има и лечебно действие. В народната медицина теменугата се използва при коклюш, както и при някои сърдечни заболявания, придружени с оточни състояния. Проведени са експериментални и клинични проучвания на горската теменуга, въз основа на което тя е намерила широко приложение за лечение на заболяванията на дихателната система. При тях билката оказва омекчаващо лигавицата и отхрачващо действие. Притежава известно антисептично, а от там и противовъзпалително действие. Някои автори са установили, че теменугата има и слабо хипно-седативно действие. Външно се употребява при различни дерматити.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1