Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Хелиантус ( Слънчоглед) червен

Хелиантус ( Слънчоглед) червен

 
Хелиантус (Helianthus annuus) е латинското наименование на декоративния слънчоглед. Това красиво едногодишно растение от семейство Сложноцветни (Asteraceae) има за родина Американския континент. У нас се отглежда в цветни градини и лехи, като се засажда в по-заден план, тъй като достига голяма височина (около 2 м, подобно на културните видове слънчогледи). Стеблото му се нуждае от подпора или трябва да се засади в близост до огради и стени, за да е предпазено от течения. Може чудесно да прикрива стари зидове или да създава зелени преградни стени, ако се насади в редове на около 40-50 см разстояние. Предимството на декоративните слънчогледи е, че могат да ви радват с прекрасните си червени цветове до падането на първите слани, след това може да ги използвате като отрязан цвят за аранжировки у дома.

Време на засяване: Засажда се с директна сеитба на семената през април-май на постоянните за цъфтеж места.
Дълбочина на засяване: Семената на Хелиантуса се засяват на 2 - 2.5 см дълбочина.
Разстояние едно от друго: Разстоянието между семената трябва да е между 40-50 см едно от друго, за да има достатъчно място да се развие кореновата му система и стеблото.
Семена в 1г: 20 – 50 бр.
 
За поръчка
  • 2 г - 1.6 лв
  • бр.
семена артикулен номер 1237
 1